Als je zelf ook graag eens wat poedersneeuw naast de pistes proeft, of misschien ook eens iets verder van de pistes, dan is het toch aangewezen je uit te rusten met gepast veiligheidsmateriaal. Zeker als er een mooi dik tapijt is gevallen kort voor je vertrek, of gepland is te gaan vallen.Hier is een overzicht van het materiaal:


De lawine beeper

Dit toestel zendt een signaal uit dat je aanzet wanneer je de deur uit gaat en pas afzet als je thuiskomt. Indien iemand in een lawine belandt, kunnen de anderen hun lawinebeeper omschakelen waardoor deze de bedolven rider kunnen lokaliseren.

Iedere rider uit je groep hoort uitgerust te zijn met dit toestel. meer uitleg over gebruik hier.De probe

Zodra je de bedolven rider hebt gelokaliseerd gebruik je de probe om in de sneeuw te prikken om de exacte positie en diepte van de bedolven rider te bepalen.

Het grootste deel ven je groep zou een probe op zak moeten hebben.De sneeuwschep

Als je de bedolven rider hebt gevoeld met de probe begin je te scheppen. Hoe dieper bedolven, hoe minder tijd er is alvorens de bedolven persoon een zuurstoftekort krijgt.

Het grootste deel ven je groep zou een probe op zak moeten hebben.De lawinerugzak

In deze rugzak zit een soort airbag systeem wat je activeert indien je door een lawine wordt gegrepen. Deze grote luchtzak zorgt er voor dat je gaat ‘drijven’ in de lawine, en wanneer deze tot stilstand komt zal je bovenaan het oppervlak liggen (en niet op grotere diepte, waardoor er een tijdsdruk is alvorens zuurstof tekort optreedt als niet op tijd gevonden).

Het is een persoonlijke keuze per rider of hij/zij deze extra beveiliging wenst.


Indien je niet direct alles wil aanschaffen, dan kan je het materiaal ook huren.


neem even een kijkje op onze verhuurpagina


Je kan het ophalen in Bertem, Herentals of Zonhoven, of we kunnen het u per koerier laten bezorgen (aan 10 euro toeslag)


Interesse? contacteer ons op lawinebeeper@huurme.net